Kurabiye Tarifleri
Orijinal Kandil Simidi
Orijinal Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr. tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kaşığı tozu
- 1 çay kaşığı mahlep
- 5 y. kaşığı su
- 4 su bardağı un
Üzeri için;
- Susam, çörek otu, yarım çay bardağı pekmez
- 1 yumurta sarısı ve yarım çay bardağı su
Orijinal Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
Pastanelerden aldığınız kandil simitlerinden çok daha lezzetli. Bire bir orijinal tarifi ekliyorum👌
- Un ve k. tozu hariç tüm malzemeyi güzelce karıştırın yavaş yavaş unu ve k. tozunu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şekli verin.
- Çörek otlu olanlar için 1 yumurta sarısı ve 1 çay kaşığı pekmezi karıştırıp hazırladığınız simitlerin yarısının üzerine fırça yardımı ile sürüp çatalla çizikler atın ve çörek otu serpiştirin.
- Susamlı olanlar için yarım çay bardağı pekmez ve yarım su bardağı suyu karıştırın.
- Kalan simitleri önce pekmezli suya sonra susama batırıp tepsiye dizin.
- 180 ° fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.