Osmaniye’nin Meşur Teremyağlı Kuru Kömbesi

Osmaniye’nin Meşur Teremyağlı Kuru Kömbesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr teremyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • Aldığı kadar un yaklaşık 4 su bardağı kadar

Üzeri için ;

  • Susam

Osmaniye’nin Meşur Teremyağlı Kuru Kömbesi Tarifi Yapılışı

  1. Teremyağını ılıtalım, sıvı yağı ilave edelim.
  2. Yoğurt, önceden 1 su bardağı su ile irmiği ıslattığımız irmiği de ilave edelim.
  3. Karbonat şeker, kabartma tozu, hepsini karıştıralım.
  4. Daha sonra unumuzu ilave edelim sert bir hamur olmayacak şekilde aldığı kadar un ilave edelim.
  5. Hamurumuzu yoğurduktan sonra 20 dakika dinlendirelim.
  6. Daha sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapalım ve susama batıralım.
  7. 170 derecelik fırına verelim. Şimdiden afiyet olsun 😊

Osmaniye’nin Mesur Teremyagli Kuru Kömbesi

Osmaniye’nin Mesur Teremyagli Kuru Kömbesi

Osmaniye’nin Mesur Teremyagli Kuru Kömbesi

Osmaniye’nin Mesur Teremyagli Kuru Kömbesi

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir