Osmanlı Kahveli Kurabiye Tarifi

Osmanlı Kahveli Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 2. 5 su bardağı un (biraz az olabilir)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı Osmanlı Kahvesi (Türk Kahvesi, Dibek Kahvesi veya Kervansaray Kahvesi)

Osmanlı Kahveli Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Ben tereyağı kullandım siz isteğinize göre margarin veya margarini evde kendiniz pastacı yağı (biskin yağı) yapıp kullanabilirsiniz. Pastacı yağı yapımı tariflerimin arasında bulunmaktadır.
Oda sıcaklığındaki tereyağımızı ve pudra şekerimizi krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Üzerine kahvemizi, vanilyamızı, kabartma tozumuzu ve unumuzu yavaş yavaş ekleyip iyice yoğuruyoruz. Hamurumuzdan bir parça alıp tezgahımızın üzerinde yuvarlayıp uzun bir rulo yapıyoruz. Rulo şekil verdiğimiz kurabiyemizin üzerine parmaklarımızla biraz bastırıyoruz. Hamurumuzun üzerine çatal yardımıyla uzun bir çizik atıyoruz. Bu sayede parmak izlerimizi gidermiş oluyoruz. Bıçak veya farklı şekil veren kesici mutfak aletiyle verev bir şekilde kesiyoruz. Şekilli patates dilimleyiçiniz varsa zik zak şeklinde kesebilirsiniz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derecedeki fırınımızda 15 dk pişiriyoruz, fırınımızdan mis gibi kahve kokuları geliyor. 15 dk geçmemeye dikkat edin üzerleri fazla kızarmayacak. Ilıyana kadar dokunmuyoruz dağılır, dinlendikçe kendine gelecektir. Soğuduktan sonra üzerlerine bol pudra şekeri serpip veya sade bir şekilde servis ediyoruz. Afiyet olsun , Osmanlı Kahveli Kurabiye Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir