«

Osmanlı Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • Yarım paket margarin
  • 2 yumurta (sarısı hamura konulacak beyazı ayrılacak)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

Hamurun iç malzemeleri;

  • 5 adet kuru incir
  • 5 adet kuru kayısı
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 3 tane tatlı elma (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • 1 su bardağı az çekilmiş ceviz veya fındık
  • 2 yumurtanın akı
  • Pekmez

 

Osmanlı Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Hamur malzemelerini derin bir kapa alıyoruz.
  2. Elimize yapışmayacak ve kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.
  3. Hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Ardından hamuru içi için hazırladığımız elma hariç tüm malzemeleri küp küp doğruyoruz.
  5. Elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz ve tüm malzemeleri ocakta suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  6. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alıp avucumuzun içinde diğer elimizin yardımıyla açıyoruz.
  7. Hamurun içi için hazırladığımız harçtan içine koyuyoruz ve iki taraftan da birleştirerek avucumuzun içinde döndürüyoruz ve top şekline getiriyoruz.
  8. Önce yumurtanın akına daha sonra çekişmiş cevize batırıyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişiriyoruz.
  10. Piştikten sonra kurabiyeler ılıkken arzu ettiğiniz kadar üzerine pekmez gezdirebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

Osmanlı Kurabiyesi

Osmanlı Kurabiyesi

Osmanlı Kurabiyesi

Osmanlı Kurabiyesi

Osmanlı Kurabiyesi

Osmanlı Kurabiyesi

Osmanlı Kurabiyesi

Osmanlı Kurabiyesi

Osmanlı Kurabiyesi

Osmanlı Kurabiyesi

Osmanlı Kurabiyesi

Osmanlı Kurabiyesi

Osmanlı Kurabiyesi

Osmanlı Kurabiyesi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *