Kurabiye Tarifleri

Papatya Kurabiyesi

Papatya Kurabiyesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 100 gr margarin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Çay kaşığının ucunda karbonat
  • 1 yumurta akı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı soğuk su
  • Vanilya
  • Aldığı kadar un

Ortası için;

  • Limon yada portakal kabuğu rendesi
  • Yarım çay kaşığı kadar zerdeçal
  • Gıda boyası olabilir

Papatya Kurabiyesi Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle margarini eritelim zeytin yağı vanilya karbonat yumurta akı su un hamura gevrek olacak şekilde un koyalım hamuru hazırlayalım hamurdan mandalina büyüklüğünde parça ayıralım rendelediğimiz portakal yada limon rendesi zerdeçal yada gıda boyası ben zerdeçal koydum güzelce yoğuralım bir kenara alalım sonra hamuru el yardımıyla açalım sirke kapağıyla kesip resimdeki gibi birbirine yapıştıralım küçük su kapağı da olur bütün hamuru bu şekilde yapalım sonrada ortası için hazırladığımız hamuru yuvarlayıp papatyaların ortasına yerleştirelim yağlı kağıt yada yağlanmış tepsiye dizelim önce den hafif ısıtılmış fırına verip fırının derecesini 160 derece fırına verip pembeleşinceye kadar pişirip az sıcağı geçince servis tabağına alalım bu kurabiye hamuru biraz dağılan bir hamur türü ben hem bayatlamaması için hemde şekli kadar tadının lezzetli olması için bu hamurla yaptım değişik bir alternatif yapmak isteyenlere kolay gelsin , Papatya Kurabiyesi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı