Papatya Tartolet Tarifi

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Papatya Tartolet Tarifi
Papatya Tartolet Tarifi

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 26.02.2016  |   Okunma : 96  |   Yorum : 0

Papatya Tartolet Tarifi'nin Malzemeleri

Kurabiye hamuru için:

  • 250 gr yumuşak margarin
  • 1 paket pudra şekeri
  • 1 yumurta akı
  • 4 su bardagı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı limon rendesi

Çikolata sosu için:

  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı unu
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 1. 5 bardak su
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı sürme çikolata
  • 1 yemek kaşığı sanayağ

Üzeri için:

  • Antep fıstığı tozu

Papatya Tartolet Tarifi'nin Yapılışı

Bir kaba bütün malzemeleri koy iyice yoğur ele yapışmayan hamur olsun. Hamuru resimdeki gibi elinle bastır çiçek kalıpla şekiller çıkar. Tart kalıplarını yağlamadan direk içine çiçek şekilleri koy biraz ortasını bastır, tepsiye diz, fırında altı üstünü pişir pişerken ortası şişerse fırından çıkar ortalarını elinle bastır ,şişmesini engelle tekrar fırına koy. 15 ile 20 dk kurabiyeler pişer. Kurabiyeler soğusun. Şimdi biz kremasını yapalım. (kabartma tozu yazmayı unutmadım bu kurabiyeye kabartma tozu koymuyoruz)
Krema için:Bir tencereye 3 su bardağı süt,3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı mısır nişastası,5 yemek kaşığı toz şeker ,1 yumurtanın sarısı, 1 paket vanilya biraz limon rendesi hepsini tencereye koy karıştır. Koyu kıvamlı olacak şekilde pişirdikten sonra ocaktan al soğumaya bırak soğudukça iyice katılaşacak tekrar topaklanmasın diye çırp krema sıkacağa koy ve kurabiyelerin üzerine sık şimdi çikolata sosunu yapalım.
Çikolata sosu için:4 yemek kaşığı kakaoyu 3 yemek kaşığı unu 9 yemek kaşığı şekeri bir tavada karıştır önce tozlar karışacak sonra 1. 5 bardak su 1 yemek kaşığı süt koy karıştır şimdi ocağa koyup koyu kıvamına gelen çikolata sosu pişince altını kapat o sıcaklık ile 1 tatlı kaşığı sürme çikolata ve 1 yemek kaşığı sanayağ koy karıştır ,yağ eriyene kadar karıştır, çikolata sosu hazır onu da yapıp topaklanmasın diye ara sıra çırp soğut onu da ince uçlu pasta sıkacakla( ince kalem uçlu )kremanın üstüne sık. Veeee üzerini Antep fıstık ile süsle. Şimdi yeme zamanı. Afiyet olsun. Özel günlerde yapılacak güzel bir tarif. Afiyet olsun.

, Papatya Tartolet Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi