«

Parça Çikolatalı Un Kurabiyesi (Yumurtasız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr. margarin ya da tereyağ
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası
  • Aldığı kadar un (4 ya da 5 bardak kadar yavaş yavaş ekleyelim)
  • 2 kahve fincanı kadar parça çikolata ya da damla çikolata

Parça Çikolatalı Un Kurabiyesi (Yumurtasız) Tarifi Yapılışı

Selamlar🖐zaten efsane olan un kurabiyesi tarifime bu defa parça çikolata ekleyerek geldim. Abartısız hazırlarla yarışabilir. Ağızda dağılıyor. Çikolata miktarını artırabiliriz. Püf noktalara dikkat ederek yaparsak kahve yanına çayın yanına eslik edebilecek üstelik bekledikce daha da efsane olan kurabiyelerimiz olur. Cam kavanozda muhafaza edebiliriz. Başlayalım.

  1. Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağ ya da margarinimizi yoğurma kabımıza alalım.
  2. Üzerine pudra şekeri ve nişastayı ekleyerek bir güzel yoğuralım. Sıvıyağını da ekleyerek biraz daha bütünleştirelim ve yavaş yavaş bardak bardak ununu ekleyelim. Bu defa bana dört bardak yetti.
  3. Kontrollü olalım değişebiliyor. Çok sert ya da aşırı cıvık olmamalı. 👉Şimdi hızlıca çikolataları ekleyelim ve fazla oyalanmadan hızlıca hamuru yoğuralım. 👉veee hamuru buzdolabına kaldıralım. Sertleşsin. Bu önemli bir nokta. Hem şekil daha güzel verebiliriz hem daha güzel oluyor. Diğer un kurabiyelerinde bu noktayı atladığımı farkettim. üzgünüm.
  4. Benim zamanım azdı o yüzdendir ki dondurucu bölümünde beklettim biraz sertleşince aldım. Normal soğutucu bölümünde yarım saat bir saat bekletebiliriz.
  5. Dondurucu bölümünde 15 -20 dk. beklettim. Limondan büyük bezeler aldım. Bir bezeyi koparınca kalan hamuru yine dolapta bekletelim. Malum havalar sıcak hemen hamur kendini bırakabilir.
  6. Bezeyi masada ya da tezgahta kalın rulo yapalım. Çatalla baştan başa derin çizik atalım ve istediğimiz büyüklükte keserek tepsimize dizelim. Tüm hamuru aynen yapalım.
  7. 160 derecede önceden iyice ısıttığımız fırında beyaz kalacak şekilde altları hafif kızarana kadar yaklaşık 15 dk. pişirelim. Unutmayalım kurabiyeler soğuyana kadar pişmeye devam ediyor.

Pudra şekerine bulayalım. bukadar👩🏻‍🍳 dilersek farklı şekillerde yapabiliriz
hoscakalin. 🖐. mutfaginiza ask katın. sevdiklerinizle paylasmayi unutmayin😊

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Parca Cukulatali Un Kurabiyesi (yumurtasiz)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *