«

Parmak Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı,
  • Yarım çay bardağı yoğurt,
  • Yarım çay bardağından biraz fazla pudra şekeri
  • 2-2, 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao

Süsleme için ;

  • Badem
  • Pasta süsü şekerlemeleri

Parmak Kurabiyeler Tarifi Yapılışı

Merhabalar, bu tarif kimilerinin ciddi anlamda hoşuna gitmese hatta görüntüsü rahatsız etse bile tüm dünyada kabul görmüş bir kutlamanın konseptinde kullanılmaktadır. Biz Hallowen gününü kutlamasakta
Ürkütücü ve iğrenç görselleri kısmen eğlenceli bulanlardanım. Tercih edenler için tarifim şöyle😊

  1. Kakao hariç tüm hamur malzemelerimizi iyice yoğuruyoruz.
  2. Sıvı malzemelerinizin yoğunluğuna göre Verdiğim ölçüdeki un az ya da çok gelebilir. Bunu kulak memesi kıvamında ayarlarsınız.
  3. Parmak boyutundan daha ince küçük çubuklar halinde yuvarlıyoruz.
  4. Kabarma payı gerçek parmak boyuna ulaştıracaktır.
  5. Kakaolu yapmak istediklerinizi kakao ekleyerek yoğurduğumuz hamurla şekillendiriyoruz.
  6. Tırnak görüntüsü için ben bademleri önceden sıcak su dolu bir kasede ıslatıp kabuklarını soydum.
  7. Soyulmadanda kullanılabilir, kabak çekirdeği ya da kayısı çekirdeği içi de kullanılabilir.
  8. Parmakların uç kısmına tırnağı hafif bastırarak yerleştiriyoruz. Bıçak uçuyla eklem yerlerini belirliyoruz. Ben birine süsleme şekerlemesiyle eklem yüzüğü yaptım.
  9. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun
    Diğer şekli anlatmaya gerek duymadım, yetenek ve tercih sınırlarınıza kalmış 😉

Parmak Kurabiyeler

Parmak Kurabiyeler

Parmak Kurabiyeler

Parmak Kurabiyeler

Parmak Kurabiyeler

Parmak Kurabiyeler

Parmak Kurabiyeler

Parmak Kurabiyeler

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *