Paskalya Çöreği

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Paskalya Çöreği
Paskalya Çöreği

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 10.04.2015  |   Okunma : 84  |   Yorum : 0

Paskalya çöreği, Hristiyanların Paskalya bayramları için özel olarak hazırladıkları bir çörek türü. Kendine özgü tadıyla özellikle çay saatlerinde aranan bir lezzettir.

Paskalya-CoregiMalzemeler

  • yarım su bardağı süt,
  • 1 küçük paket yaş maya,
  • 8 buçuk su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta,
  • 250 gram tereyağı
  • 15 adet kakule,
  • 1 çorba kaşığı mahlep,

üzerine:

  • 1 adet yumurtanın sarısı,
  • ince kıyılmış fındık

Yapılışı
Bir tencereye sütü alın. İçine yaş mayayı ekleyerek, eritin. Eriyen mayanın üzerine 2 su bardağı unu ekleyin ve karıştırın. Kabın üzerine bir kapak kapatın. Sıcak bir yerde 10 dakika mayalanmaya bırakın. Başka bir kapta tozşekeri, yumurtalarla köpük haline gelene dek çırpın. Küçük bir tencerede margarini eritin. Soğumaya bırakın. Kalan unu hamur yoğuracağınız kaba alın. Üzerine mayalanmaya bıraktığınız unlu karışımı, şeker ve yumurta karışımını, erimiş margarini, mahlepi ve kabukları temizlenmiş, toz haline getirilmiş kakuleleri ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun.

Hafif yapışkan hamuru iyice yoğurduktan sonra sıcak bir yerde tekrar mayalanana dek bekletin. Mayalanıp, kabaran hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her parçayı elinizde yuvarlayarak, uzatın. Sonra hamurları saç örgüsü şeklinde örün. Üzerine yumurta sarısı sürün. İnce kıyılmış fındık serpin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Tarif lezzetler.com ’ dan alınmıştır.
Fotoğraf tatbilir.com ’ dan alınmıştır.

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi