Pastacı Yağı (Biskin Yağı) Yapımı

Pastacı Yağı (Biskin Yağı) Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket margarin (250 gram)

Pastacı Yağı (Biskin Yağı) Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Pastacı yağı denilen yağa biskin yağı da deniyor. Evdeki yaptığımız kurabiyelere ne kadar uğraşırsak uğraşalım pastanelerdeki gibi olmuyor. Tadı, şekli istediğimiz gibi olmuyor veya çabuk bayatlıyor. Bunun asıl sebebi bizim kullandığımız yağın içerisindeki sudur bu suyu yağdan ayırmamız gerekir. Bu yağ büyük toptancılarda ve toptan malzeme satan marketlerde var fakat kg ram olarak çok fazla olduğu için imalathanelerde ve pastanelerde kullanılıyor. Eskiden büyüklerimizin yaptığı gibi bizde kendi mutfağımızda kullanacağımız kadar yapalım.
Margarinimizi tavamıza koyup yakmadan eritip başka bir kabın içerisine alıp ılımaya bırakıyoruz. Ilıdıktan sonra buzdolabına koyup 2-3 saat bekliyoruz tekrar donuyor. Donduktan sonra üzerinden küçük bir parça yağı alıp delik açıyoruz içerisinde su olduğunu göreceksiniz kabımızı dikkatlice eğip bu suyu döküyoruz veya enjektör yardımıyla bu suyu çekebilirsiniz. Yağımız hazır.
Not; Önceden hazırlayıp daha sonra kurabiye, tatlı, pastalarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hiçbir şekilde margarin kokusu olmayacaktır. İstediğiniz şekilde pastane kurabiyeleri yapabilirsiniz.

, Pastacı Yağı (Biskin Yağı) Yapımı www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir