Kurabiye Tarifleri

Pastahane Tadında Kuru Pasta

Pastahane Tadında Kuru Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kabartma tozu
  • 1’er tatlı kaşığı tuz ve şeker
  • 1 çay bardağı çörek otu
  • Susam

Üzeri için;

  • 1 yumurta

Pastahane Tadında Kuru Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle margarini eritip soğutuyoruz, daha sonra sıvı yağ, şeker, tuz, yoğurt, sirke ilave diyoruz.
  2. Yumurtanın birisini kırıp unu ilave edip kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Ununu aldığı kadar koyuyoruz kıvamı kendiniz ayarlayabilirsiniz.
  4. Hamuru yoğurup ikiye bölüyorum yarısının içerisine çörek otu katıp bunları minik minik yuvarlayıp üzerine yumurta sarısı sürüp tepsilere alıyorum.
  5. İstediğiniz şekilleri verebilirsiniz yarısı kalan hamurumu ise birde halka şeklinde yaptım onu ise yumurta akına bulayıp susama bulayıp tepsilere aldım.
  6. 180 derecede 30 dk pişiriyoruz.

Birçok şekilde deneyebilirsiniz tıpkı bir pastahane tadında arkadaşlar.Buzluğa atıp saklayabilirsiniz, çayınız olana kadar buzu açılıyor çok hafif bir tarif afiyet olsun👌😊

Pastahane Tadında Kuru Pasta

Pastahane Tadında Kuru Pasta

Pastahane Tadında Kuru Pasta

Pastahane Tadında Kuru Pasta

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı