Kurabiye Tarifleri
Pastahane Tadında Kuru Pasta
Pastahane Tadında Kuru Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 kabartma tozu
- 1’er tatlı kaşığı tuz ve şeker
- 1 çay bardağı çörek otu
- Susam
Üzeri için;
- 1 yumurta
Pastahane Tadında Kuru Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle margarini eritip soğutuyoruz, daha sonra sıvı yağ, şeker, tuz, yoğurt, sirke ilave diyoruz.
- Yumurtanın birisini kırıp unu ilave edip kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Ununu aldığı kadar koyuyoruz kıvamı kendiniz ayarlayabilirsiniz.
- Hamuru yoğurup ikiye bölüyorum yarısının içerisine çörek otu katıp bunları minik minik yuvarlayıp üzerine yumurta sarısı sürüp tepsilere alıyorum.
- İstediğiniz şekilleri verebilirsiniz yarısı kalan hamurumu ise birde halka şeklinde yaptım onu ise yumurta akına bulayıp susama bulayıp tepsilere aldım.
- 180 derecede 30 dk pişiriyoruz.
Birçok şekilde deneyebilirsiniz tıpkı bir pastahane tadında arkadaşlar.Buzluğa atıp saklayabilirsiniz, çayınız olana kadar buzu açılıyor çok hafif bir tarif afiyet olsun👌😊