Pastane Kurabiyesi (Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi)

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Pastane Kurabiyesi (Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi)
Pastane Kurabiyesi (Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi)

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 23.12.2015  |   Okunma : 203  |   Yorum : 0

Pastane Kurabiyesi (Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 250 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4, 5-5 su bardağı un

Pastane Kurabiyesi (Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi) Tarifi'nin Yapılışı

Pastanelerde susuz yağ kullandıkları için kurabiyeler ağızda dağılıyor. Susuz yağı kurabiyeyi yapmadan 3-4 saat önce hazırlayın. Önce 250 gram margarini tavaya koyun. Kısık ateşte yarısı eriyene dek bekleyin. Kalan yarısı da kendi erisin, hem yağ yanmamış oluyor. Buzdolabına koyun. 3-4 saat sonra yağın altına suyu birikecek. Biriken suyu kenarından süzün.
Susuz yağı ve sıvı yağı yoğurma kabına koyup yoğurun. Yağ yoğruldukça yumuşayacak. Pudra şekerini ekleyip yoğurun. Nişasta, vanilin, kabartma tozunu ekleyin. Unu azar azar ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Şekillendirirken dağılırsa elinizi sıvı yağa batırın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya dek pişirin. (Benimki 15 dakikada pişti.) Renginin beyaz olması lazım. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.

, Pastane Kurabiyesi (Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bu Tarifimize Baktınız Mı?  Tahinli Kurabiye

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi