Kurabiye Tarifleri
Pastane Kurabiyesi( Kuru Pasta)
Pastane Kurabiyesi( Kuru Pasta) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 1. 5 su bardağı nişasta
- 1. 5 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2(yarım) su bardağı sıvı yağ
- 250 gr margarin
- 1 adet yumurta
Üzeri için;
- 1 paket sütlü çikolata
- Meyve sosu
- Hindistan cevizi
- Fındık kırığı
Pastane Kurabiyesi( Kuru Pasta) Tarifi Yapılışı
- Hamur için tüm kuru malzemeleri karıştırın ortasına sıvı yağ tereyağ ve yumurta ekleyin.
- Yassı şekil verip üzerlerine çatal ile iz yapın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin üstü beyaz kalacak.
- Çikolatayı benmari usulü eritin ocaktan alın tereyağ ekleyip karıştırın
- Soğuyan kurabiyeyi çikolataya batırıp sonra da Hindistan cevizine bulayın💫