«

Pastane Kurabiyesi ( Yiyenler Bayılıyor ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin (oda sıcaklığında)
  • 2 yumurta (birinin beyazı üzeri için ayrılacak) (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı Mısır nişastası (buğday nişastası da olur)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu

Kurabiyeleri Farklı çeşitlerde yapmak için;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş fındık
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • 80 gr sütlü veya bitter çikolata
  • İri çekilmiş fındık

Pastane Kurabiyesi ( Yiyenler Bayılıyor ) Tarifi Yapılışı

Hazırlanışı uzun görünse de çok basit tek hamurdan bir çok çeşit kurabiye çıkıyor ☺️

  1. Margarin, sıvı yağ, 2 yumurta (birinin beyazı üstü için ayrılacak) yoğurma kabına alınır margarin elle yoğurarak parçalanır.
  2. Mısır nişastası, pudra şekeri, kabartma tozu ve un eklenir hep birlikte yoğurulur.
  3. Malzemeler iyice birbiriyle birleştirilir yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak hamuru yoğurduğunuz elinize yapılabilir anlamak için temiz olan elinizle kontrol edebilirsiniz.
  4. Fındıklı kurabiye için, Hazırladığımız hamurdan biraz alınarak içine çekilmiş fındık eklenip yoğurulur yoğurduğumuz hamurdan cevizden biraz küçük bezeler yapılır tepsiye dizilir
  5. Hindistan cevizli kurabiye için; Hazırladığımız hamurdan biraz alınarak içine Hindistan cevizi eklenip yoğurulur.
  6. Yoğurduğumuz hamurdan cevizden biraz küçük bezeler yapılır bu bezeler önce yumurta akına batırılır sonra Hindistan cevizine batırılır tepsiye dizilir.
  7. Kakaolu kurabiye için; Hazırladığımız hamurdan biraz alınarak içine kakao koyulur yoğurulur yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır ister uzun uzun yapılır ister yuvarlak yapılır tepsiye dizilir.
  8. Kalan hamurun bir kısmından yuvarlak cevizden küçük bezeler yapılıp ortasına serçe parmağımızla bastırılarak delik açılır tepsiye dizilir ( piştikten sonra ortasına çikolata veya vişne -çilek reçeli koyulur )
  9. Kalan hamurun bir kısmından cevizden küçük parçalar alınarak istediğimiz şekiller verilir.
  10. Hazırladığımız kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında alt üst ayarda altı kızarana kadar pişirilir ( üstü beyaz kalacak ).
  11. Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolata, iri çekilmiş ceviz ve Hindistan ceviziyle süslenir.

Yiyenler ve görenler pastane kurabiyesi sanıyor ☺️ hazırlayıp hava almayan kavanoza koyarsanız ani gelen misafirler için kurarıcı oluyor

Afiyet olsun

Pastane Kurabiyesi ( Yiyenler Bayılıyor )

Pastane Kurabiyesi ( Yiyenler Bayılıyor )

Pastane Kurabiyesi ( Yiyenler Bayılıyor )

Pastane Kurabiyesi ( Yiyenler Bayılıyor )

Pastane Kurabiyesi ( Yiyenler Bayılıyor )

Pastane Kurabiyesi ( Yiyenler Bayılıyor )

Pastane Kurabiyesi ( Yiyenler Bayılıyor )

Pastane Kurabiyesi ( Yiyenler Bayılıyor )

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *