Pastane Lezzetinde Kandil Simidi

Pastane Lezzetinde Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep( olmasa da olur)
  • 1 yemek kaşığı sirke ( tercihen elma sirkesi )
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Tercihen Kavrulmuş susam
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su

Pastane Lezzetinde Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

Gerçekten ama gerçekten ef-sa-nee yiyenlerin hazır aldığınızı sanacağı harika bir Kandil simiti tarifi hemen kolları sıvayın ve mutfağa bu simiti yapmaya gidin derim🤗
Mahlepte evinizde varsa eğer kesinlikle kullanın onun kokusu lezzeti tam bir pastaneden alınmış tadını veriyor❤️

  1. Öncelikle susamı tavaya alıp kısık ateşte karıştırarak kavurun ve soğutun.
  2. Oda ısısında olan margarini sıvı yağı yumurtayı suyu şekeri tuzu sirkeyi karıştırma kabımıza alalım.
  3. Üzerine mahlebi kabartma tozunu yavaş yavaş unu ekleyerek yoğuralım.
  4. Parçaları kopartıp uzun şerit haline getirip simit şeklini verelim.
  5. Simitleri pekmezle suyu karıştırıp heryerini ona batırıp susama bulayıN.
  6. 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
    Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin🤗

Pastane Lezzetinde Kandil Simidi

Pastane Lezzetinde Kandil Simidi

Pastane Lezzetinde Kandil Simidi

Pastane Lezzetinde Kandil Simidi

Pastane Lezzetinde Kandil Simidi

Pastane Lezzetinde Kandil Simidi

Pastane Lezzetinde Kandil Simidi

Pastane Lezzetinde Kandil Simidi

Pastane Lezzetinde Kandil Simidi

Pastane Lezzetinde Kandil Simidi

Pastane Lezzetinde Kandil Simidi

Pastane Lezzetinde Kandil Simidi

Pastane Lezzetinde Kandil Simidi

Pastane Lezzetinde Kandil Simidi

Pastane Lezzetinde Kandil Simidi

Pastane Lezzetinde Kandil Simidi

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir