Kurabiye Tarifleri

Pastane Ustasından Tarifle Gerçek Un Kurabiyesi Tarifi

Pastane Ustasından Tarifle Gerçek Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 – 2, 5 su bardağı un
  • 250 gr tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Pastane Ustasından Tarifle Gerçek Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sağ yağ elde etmek için margarini suyundan ayıralım bunun için yağı sos tenceresine koyup eritelim ve hiç sallamadan bir kenarda oda ısısına getirelim.
  2. Sonrasında da buzdolabına kaldırıp tamamen donmasını sağlayalım (bu işlemi kurabiye yapmadan bir kaç gün öncede yapabilirsiniz. Kurabiye yapmak istediğiniz de elinizin altında hazır yağ bulundurabilirsiniz)
  3. Donan yağı dolapta alıp kenarından kırarak altına biriken suyu dökelim. Bu şekilde gerçek yağ elde etmiş olacağız bu yağ sayesinde kurabiye fazla un almayacak ve gerçek pastane kurabiyesi lezzetinde ve dokusunda olacaktır.
  4. Suyunu süzdüğümüz yağı tekrar oda ısısına gelmesi için dışarıda bekletelim yağın çok yumuşak olması önemli bir detay. Sonrasında yoğurma kabına önce yağı sonra pudra şekerini ekleyip iyice karıştıralım.
  5. Ardından kontrollü şekilde ve eleyerek unu ekleyelim ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur yoğuralım.
  6. Un miktarı az gelirse fazladan ilave edebilirsiniz ama sakın ayarını kaçırıp çok sert bir hamur yapmayın yoksa kurabiyenin içi çiğ kalır.
  7. Hazır olan hamurun üzerini iyice kapatıp yeniden buzdolabına kaldıralım ve yarım saat dinlendirelim. Vaktiniz yoksa hiç dinlendirmeden direk kurabiyeleri hazırlayıp fırınlayabilirsiniz ama hamuru dinlendirmekte uyulması gereken çok önemli bir detay. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp uzun ince silindir şeklinde hamuru yuvarlayalım sonrasında üzerine çatalla çizikler atarak şekil verelim ve verev şeklinde keselim.
  8. Sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizelim önceden 170 derece de ısıttığımız fırında kurabiyeleri 15 dakika kadar pişirelim.
  9. Alt kısımları pembeleşmeye başlasa yeter hemen fırını kapatıp kapağını azıcık aralayalım ve bu şekilde soğuyana kadar dinlendirelim.
  10. Sıcakken tepsiden alırsanız kurabiyeler çok yumuşak olduğundan kırılma ve dağılma yaşayabilirsiniz.Kurabiyelerin sıcakken yumuşak olması sizi yanıltmasın soğuyunca ağızda dağılan ve çok iyi pişmiş bir kurabiye elde etmiş olacaksınız.
  11. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
  12. Pudra şekeri serperek servis edecekler için önemli bir detay daha vereyim hamurun içindeki şeker miktarı fazla olduğu için isteyen hamurdaki şeker miktarını 1 çay bardağına düşürebilirler. Bu kurabiyeyi ağzı kapalı hava almayan bir kavanozda veya kapta en az 1 hafta rahatlıkla ilk günkü tazeliğiyle saklayarak tüketebilirsiniz. İçinde süt olmadığı için ve yağın suyu alındığından dolayı gerçek yağ tabakası ile yapıldığından yumuşama ve bozulma yaşamayacaktır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

  

Pastane Ustasından Tarifle Gerçek Un Kurabiyesi Tarifi

Pastane Ustasından Tarifle Gerçek Un Kurabiyesi Tarifi

Pastane Ustasından Tarifle Gerçek Un Kurabiyesi Tarifi

Pastane Ustasından Tarifle Gerçek Un Kurabiyesi Tarifi

Pastane Ustasından Tarifle Gerçek Un Kurabiyesi Tarifi

Pastane Ustasından Tarifle Gerçek Un Kurabiyesi Tarifi

Pastane Ustasından Tarifle Gerçek Un Kurabiyesi Tarifi

Pastane Ustasından Tarifle Gerçek Un Kurabiyesi Tarifi

Pastane Ustasından Tarifle Gerçek Un Kurabiyesi Tarifi

Pastane Ustasından Tarifle Gerçek Un Kurabiyesi Tarifi

Pastane Ustasından Tarifle Gerçek Un Kurabiyesi Tarifi

Pastane Ustasından Tarifle Gerçek Un Kurabiyesi Tarifi

Pastane Ustasından Tarifle Gerçek Un Kurabiyesi Tarifi

Pastane Ustasından Tarifle Gerçek Un Kurabiyesi Tarifi

Pastane Ustasından Tarifle Gerçek Un Kurabiyesi Tarifi

Pastane Ustasından Tarifle Gerçek Un Kurabiyesi Tarifi

Pastane Ustasından Tarifle Gerçek Un Kurabiyesi Tarifi

Pastane Ustasından Tarifle Gerçek Un Kurabiyesi Tarifi

Pastane Ustasından Tarifle Gerçek Un Kurabiyesi Tarifi

Pastane Ustasından Tarifle Gerçek Un Kurabiyesi Tarifi

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı