Kurabiye Tarifleri

Pastane Usulü Çatal Kurabiye

Pastane Usulü Çatal Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 silme tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çörek otu

Pastane Usulü Çatal Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tereyağı mutlaka oda sıcaklığında iyice yumuşamış olmalı.
  2. Un hariç malzemeleri derin bir kaba alıp karıştıralım.
  3. Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hafif yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Cevizden biraz küçük parçalar koparıp 2 tane ince çubuklar yapıp uçlarını birleştirip kıvıralım.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim. 180 derece fansız önceden ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Pastane Usulü Çatal Kurabiye

Pastane Usulü Çatal Kurabiye

Pastane Usulü Çatal Kurabiye

Pastane Usulü Çatal Kurabiye

Pastane Usulü Çatal Kurabiye

Pastane Usulü Çatal Kurabiye

Pastane Usulü Çatal Kurabiye

Pastane Usulü Çatal Kurabiye

Pastane Usulü Çatal Kurabiye

Pastane Usulü Çatal Kurabiye

Pastane Usulü Çatal Kurabiye

Pastane Usulü Çatal Kurabiye

Pastane Usulü Çatal Kurabiye

Pastane Usulü Çatal Kurabiye

Pastane Usulü Çatal Kurabiye

Pastane Usulü Çatal Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı