Kurabiye Tarifleri
Pastane Usulü Çatal Kurabiye

Pastane Usulü Çatal Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 yumurta akı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 silme tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- 1 yumurtanın sarısı
- Çörek otu
Pastane Usulü Çatal Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tereyağı mutlaka oda sıcaklığında iyice yumuşamış olmalı.
- Un hariç malzemeleri derin bir kaba alıp karıştıralım.
- Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hafif yumuşak bir hamur elde edelim.
- Cevizden biraz küçük parçalar koparıp 2 tane ince çubuklar yapıp uçlarını birleştirip kıvıralım.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim. 180 derece fansız önceden ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.