Pastane Usulü Kandil Simitleri

Pastane Usulü Kandil Simitleri Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2, 5 su bardağı un
  • 150 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 5 gram yaş maya

SUSAMLILAR İÇİN ÜZERİNE;

  • Unlu su karışımı (Bir yemek kaşığı un ile bir çay bardağı suyu iyice karıştırın)(Çıtırlık sağlıyor)
  • Susam

ÇÖREKOTLU OLANLAR İÇİN ÜZERİNE;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörekotu

Pastane Usulü Kandil Simitleri Tarifi'nin Yapılışı

2, 5 su bardağı unu derin bir kabın içine alalım. İçine tuzu, şekeri, mahlebi koyup karıştıralım. Oda ısısında yumuşamış olan tereyağını ve yumurta sarısını ekleyip üzerine 5 gram yaş mayayı elimiz ile ufalayalım. Hamurumuz toparlanana kadar iyice yoğuralım. İçinde yaş maya olmasına rağmen bekletme yapmıyoruz. Hamurumuz kıvam aldığında ister kalıp ile ister elimiz ile şekil veriyoruz. Susamlı yapmak istediklerimizi önce unlu su karışımına sonrada susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Çörekotlu olanlarında üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz. Pastanede ki kandil simitlerinin tadının aratmayan bir tarif. Afiyet olsun.(Ben hepsi aynı boyda olsun diye yuvarlak kalıp kullandım.Yaklaşık 20-25 adet çıkıyor)
Not:Bu güzel tarif için Şef Deniz Orhun ’a teşekkürler.

, Pastane Usulü Kandil Simitleri www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir