«

Pastane Usulü Kıyır Çatal Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağ (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1, 5 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( Yaklaşık 4 su bardağı )

Üzeri İçin

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı pekmez (varsa)
  • Susam, çörekotu

Pastane Usulü Kıyır Çatal Tarifi Yapılışı

  1. Uygun bir kapta un hariç diğer malzemeleri karıştırıp unu da yavaş yavaş ilave edin ve kulak memesi kıvamında bir şekil verilen bir hamur elde edin.
  2. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar elinizle yuvarlayıp uzun şeritler elde edin ve 3’e kıvırarak uçlarını birleştirin.
  3. Üzerine yumurta sarısı karışımını sürüp çörekotu ve susam serpin.
  4. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  5. Piştikten sonra ilk sıcaklığı gittiğin de servis edin.
    Afiyet Olsun 😊

Pastane Usulü Kıyır Çatal Tarifi

Pastane Usulü Kıyır Çatal Tarifi

Pastane Usulü Kıyır Çatal Tarifi

Pastane Usulü Kıyır Çatal Tarifi

Pastane Usulü Kıyır Çatal Tarifi

Pastane Usulü Kıyır Çatal Tarifi

Pastane Usulü Kıyır Çatal Tarifi

Pastane Usulü Kıyır Çatal Tarifi

Pastane Usulü Kıyır Çatal Tarifi

Pastane Usulü Kıyır Çatal Tarifi

Pastane Usulü Kıyır Çatal Tarifi

Pastane Usulü Kıyır Çatal Tarifi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *