Kurabiye Tarifleri

Pastane Usulü Kuru Pasta

Pastane Usulü Kuru Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı veya margarin (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay kaşığı k. tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 2. 5 su bardağı un

Arası için

  • Marmelat veya arzunuza göre reçel. Ben vişne reçeli kullandım

Pastane Usulü Kuru Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yağları ve şekeri kremamsı bir hal alıncaya kadar çırpıyoruz.
  2. Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
  3. Kuru malzemeleri eleyip kontrollü bir şekilde ilave ediyoruz
  4. Sonlara doğru spatula ile hamuru toparlıyor sıkma torbasına koyuyoruz
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye istediğimiz şekillerde sıkıp önceden ısıtılmış 175 ° fırında 15 dk. pişiriyoruz. Her fırın farklılık gösterebilir kontrollü olarak pişirmenizi tavsiye ederim
  6. Hamur biraz ele yapışacak kadar cıvık olmalı çok un ilavesi yapmayın💡
  7. Fırından çıkınca biraz yumuşak olacak fırından çıktıktan sonra kendi sıcağıyla pişmeye sürecini tamamlıyor💡Aksi taktirde sert olur.
  8. Pişen ve soğuyan kurabiyelerin birine ince bir tabaka halinde marmelat veya reçel sürülür diğeri ile kapatılır, afiyetle yenir😊

Pastane Usulü Kurupasta

Pastane Usulü Kurupasta

Pastane Usulü Kurupasta

Pastane Usulü Kurupasta

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı