Pastane Usulü Simit Tarifi

- 1 paket tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sirke
- 2 tane yumurtanın sarısı (beyazı dışına)
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çay kaşığı dolusu tuz
- 1 paket vanilya
- 4 buçuk su bardağı un
Üzeri için;
- 2 yumurtanın beyazı
- Susam
Bu zamana kadar bir çok simit tarifi denedim ama bunun kadar güzelini daha yemedim inanın. O yüzden sizlerle de paylaşmak istedim. İçindeki şeker ve vanilya tuz birleşince çok güzel bir tat çıkıyor ortaya. Yapımına geçebiliriz Kabımızın içerisine un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri koyup iyice karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu da katıp yoğuralım.
Yumurta beyazını ve susamı ayrı ayrı tabaklara koyalım. Sonra simit şekli yada uzun rulo şekli yapıp küçük küçük keselim. Önce yumurta akına sonra susama batırıp yağlanmış tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim. Bu malzemeden benim 3 tepsi çıktı
Soğuduktan sonra ister saklama kalıplarına koyup dipfrizinde yada dışarda muhafaza edebilirsiniz.
Çabuk bayatlamıyor onu da belirtmek istedim.
, Pastane Usulü Simit Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.