Kurabiye Tarifleri
Patlak Kurabiye

Patlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağ (Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
Bulamak için:
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Patlak Kurabiye Tarifi Yapılışı
Doyasıya yaşamak, yılların çokluğuna değil, sizin coşkunuza bağlıdır. _ Montaigne
🌷⚘⚘⚘🌷⚘⚘⚘🌷 Mutlu akşamlar dostlar 🤗 Çayınızın yanına yakışacak harikaa kurabiyelerim var 👌biz bayıldık 😁 mutlaka deneyin sizde bayılacaksınız.
- Yumurta ve toz şeker, tereyağ yoğurma kabına alalım. Nişasta, vanilin, kabartma tozu ve unu ekleyip yoğuralım.
- Hamuru iki parçaya bölelim.
- Bir parçasına un diğer parçasına kakao ilave edip yoğuralım. Her iki bezeden eşit sayıda toplar hazırlayalım.
- Kakaolu topları içli köfte gibi açıp ortasına sade toplardan koyalım ve yuvarlayalım.
- Derin bir kasenin içinde pudra şekerini döküp, hazırlanan kurabiyeleri pudra şekerine bulayalım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.