Perişan Kurabiye

Perişan Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 yumurta(1 inin akı dışına )
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 250 gram erimiş margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 kabartma tozu
  • Un
  • 2 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Perişan Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler karıştırılır. Daha sonra un yavaş yavaş ilave edilir. Kulak memesi kıvamını alınca hamur bekletilmeden şekil verilir. Yuvarlak yapmadan hamurdan rast gele parçalar koparılır. önce yumurta akına batırılıp sonra cevize bulanır. 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Afiyet olsun.

, Perişan Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir