Kurabiye Tarifleri

Perişan Kurabiye (Bayatlamayan Çok Pratik Ve Lezzetli)

Perişan Kurabiye (Bayatlamayan Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 3, 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 çay bardağı üzüm
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Perişan Kurabiye (Bayatlamayan Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi Yapılışı

  1. 125 gr tereyağını ya da margarin i çırpma kabımıza alıyoruz.
  2. 1 su bardağı toz şeker ilave edip çırpıyoruz. 2 yumurta ekleyip çırpıyoruz.
  3. 3, 5 su bardağı tepeleme unumuzu ilave ediyoruz(ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edicez)
  4. 1 tatlı kaşığı tarçınımızı 1 adet kabartma tozumuzu ekliyoruz.Ve çekilmiş ceviz ile üzümleri ekliyoruz (cevizleri çok ince çekmeyelim dişe gelir şekilde yaparsak cevizler kaybolmaz)
  5. Şekillendirirken elimizde yuvarlamıyoruz hamur harcımızdan koparıp direkt olarak yağlı tepsiye koyuyoruz.
    Arkadaşlar hamurun yumuşaklığı ile ilgili sorun yaşarsanız sıvı yağ ekleyebilirsiniz çok az zeytinyağı ekledim ben

Perişan Kurabiye(Bayatlamayan,çok pratik ve lezzetli)

Perişan Kurabiye(Bayatlamayan,çok pratik ve lezzetli)

Perişan Kurabiye(Bayatlamayan,çok pratik ve lezzetli)

Perişan Kurabiye(Bayatlamayan,çok pratik ve lezzetli)

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı