Kurabiye Tarifleri
Perişan Kurabiye (Bayatlamayan Çok Pratik Ve Lezzetli)

Perişan Kurabiye (Bayatlamayan Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı şeker
- 2 yumurta
- 3, 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 adet kabartma tozu
- 1 çay bardağı üzüm
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Perişan Kurabiye (Bayatlamayan Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi Yapılışı
- 125 gr tereyağını ya da margarin i çırpma kabımıza alıyoruz.
- 1 su bardağı toz şeker ilave edip çırpıyoruz. 2 yumurta ekleyip çırpıyoruz.
- 3, 5 su bardağı tepeleme unumuzu ilave ediyoruz(ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edicez)
- 1 tatlı kaşığı tarçınımızı 1 adet kabartma tozumuzu ekliyoruz.Ve çekilmiş ceviz ile üzümleri ekliyoruz (cevizleri çok ince çekmeyelim dişe gelir şekilde yaparsak cevizler kaybolmaz)
- Şekillendirirken elimizde yuvarlamıyoruz hamur harcımızdan koparıp direkt olarak yağlı tepsiye koyuyoruz.
Arkadaşlar hamurun yumuşaklığı ile ilgili sorun yaşarsanız sıvı yağ ekleyebilirsiniz çok az zeytinyağı ekledim ben