Perişan Kurabiye

Malzemeler

      1 paket margarin

 

      1 su bardağı sıvı yağ

 

      2 yumurta

 

      1 su bardağı şeker

 

      1 su bardağı ceviz

 

      1 su bardağı kuru üzüm

 

      Kabartma tozu

 

    Vanilya

Üstü için:

      Pudra şekeri

İlk önce margarini oda sıcaklığında erimeye bırakıyoruz. Eridikten sonra kaba koyuyoruz ve üzerine şekeri ve sıvı yağı ekliyoruz. 5 dk karıştırdıktan sonra cevizi ve kuru üzümü ekleyerek tekrar karıştırıyoruz. Sonra unu ekleyip üzerine kabartma tozunu ve vanilyayı koyuyoruz ve hamuruzumuz yoğurmaya başlıyoruz. Hamurumuz çok katı olmayacak. Daha sonra elimize parçalar halinde alıyoruz ve sıkarak şekil veriyoruz. Fırın tepsisini margarin ile yağlıyoruz ve tepsimize diziyoruz. 175 derece fırında pişiriyoruz. Çok fazla kızarmayacak, hafif pempeleşmeye başlayınca fırından çıkartıyoruz. Biraz soğuduktan sonra pudra şekerine buluyoruz ve servis tabağına koyuyoruz. Afiyet olsun.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir