«

Fırında pişme süresi çok önemli fazla pişerse çikolataların rengi kararıyo yanmış gibi oluyor. O yüzden 7-8 dakika pişirmek yeterli oluyor Petito Kurabiye

Malzemeler:

  • 125 gram tereyağ oda sıcaklığında
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 8li napoliten paketlerden 7 tane petito çikolata aldım.
  • Ben hamurumu ince yaptığım için 55 tane kurabiyem oldu????

 

Hazırlanışı:

  1. Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeler alınır elinizle karıştırılır.
  2. Unu azar azar ilave edip yoğrulur.
  3. Streç film ile kaplanıp buzdolabında 20 dakika dinlendirilir.
  4. İki tane yağlı kağıdın arasında hamuru merdane yardımıyla yarım cm kadar açın.
  5. Ben biraz ince yaptım çok daha güzel oldu tırtıklı patates keseceğiyle şekilli yaptım.
  6. Siz isterseniz istediğiniz kurabiye kalıbında kesebilirsiniz.
  7. Kesilmiş kurabiye hamurlarına petitoları çok hafif bastırıp yerleştirin.
  8. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin 160 derece önceden ısıtılmış fırında 7-8 dakika kadar pişirin.
  9. Daha fazla pişirse çikolataların rengi baya bi değişiyor o yüzden fırının başından ayrılmadan pişirin ????

Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan Ayşenin Mutfağına teşekkür ederiz.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *