Petito Kurabiye Tarifi

Petito Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • Yarım paket margarin
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • Petito çikolata

Petito Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Margarin yumurta pudra şekeri nişasta iyice yoğrulur. Vanilya kabartma tozunu ekleyip un yavaş yavaş ilave edilir .Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
Hamur yarım saat buzdolabında bekletilir
Hafif unlanmış tezgahta merdane ile açtığımız hamuru dikdörtgen şekillerde kesilir.
Ben patates dilimliyecisi ile kestim.
Diz başka kalıplada kesebilirsiniz.
Kesilen hamurların üstüne petito hafif bastırılarak üzerine birer tane koyulur.
Yağlı kağıt serili tepsi ye dizilir.
160 derece de hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Not
Kurabiyeler soğuduktan sonra servis tabağına alalım sıcakken üzerindeki çikolatalara dokunmayalım .Şekilleri bozulmaması için soğumasını bekleyelim
Afiyet olsun inşallah

, Petito Kurabiye Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir