Kurabiye Tarifleri

Petito Kurabiye

Petito Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) paket tereyağı (125 gr)
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
  • Aldığı kadar un (2 su bardağı kadar)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Petito çikolata (napoliten boy)

Petito Kurabiye Tarifi Yapılışı

Oğlumun Kur’an günü için yaptığım bir diğer ikram da çocukların gönlünü fetheden bu petito kurabiyelerdi. Çikolatalı bisküvi tadında hem kolay, hem şık çok güzel bir tarif.

  1. Ön hazırlık olarak çikolataları paketlerinden çıkarın. En iştah açıcı aşama bu 🙂
  2. Un ve petito hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu da azar azar ilave edin. Kulak yumuşaklığında, kolaylıkla şekil verecek kıvamda bir hamur elde edin.
  3. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 20 – 30 dk. kadar dinlendirin.
  4. Hamurdan büyükçe bir parçayı 2 yağlı kağıt arasında incecik açın.
  5. Uygun bir kurabiye kalıbı ile veya tırtıklı ruletle çikolataların boyuna uygun olarak hamuru kesin.
  6. Üzerine çikolataları hafifçe yapıştırın.
  7. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
  8. 170 derecede 8-10 dakika arası pişirin. İnce olduğu için çabucak pişiyorlar, aman dikkat.

Dikkat etmeme rağmen yine de çikolatalarım hafif kavruk oldu. Belki kurabiyeleri tek başına fırına verdikten birkaç dakika sonra çikolataları koymalıydım 🙂 Bu haliyle de tadı da görüntüsü de harika oldu. Muhsinciğim ve arkadaşları bayıldı.

Petito Kurabiye

Petito Kurabiye

Petito Kurabiye

Petito Kurabiye

Petito Kurabiye

Petito Kurabiye

Petito Kurabiye

Petito Kurabiye

Petito Kurabiye

Petito Kurabiye

Petito Kurabiye

Petito Kurabiye

Petito Kurabiye

Petito Kurabiye

Petito Kurabiye

Petito Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı