Peynir Topları Yapımı

Hamuru için:
- 250 gr un
- 150 gr tereyağ(yumuşamış)
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker(silme)
- 1 fiske tuz
İçi için:
- 1 su bardağı kaşar
- 1 kase koy peyniri
- 1 kalın dilim(sütaş süzme )peynir
- 50 gr labne peynir
Üzeri için
- Yumurta sarısı hamurdan küçük şekil
Selamun Aleyküm Arkadaşlar!
Sizlerle Arda Türkmenin peynir topları tarifini denedim .Severek yedik paylaşmak istedim. Sizlerinde seveceğinizi düşünerek.
Bir kapta un ve tereyağı kum haline getirilir. Yumurta, şeker, tuz eklenir .Pürüzsüz bir hamur elde edilir.
Peynirler bir kapta iyice ezilir. Birbiriyle karıştırılıp ceviz büyüklüğünde toplar elde edilir. 5 dk dondurucuya konur. Maksat rahat hamurun içine konsun dağılmadan.
Hamurdan parçalar alınır .Oklava ile açıp içine dondurucudan çıkardığımız peynir topu konur .Uçlarından kapatılarak yuvarlak hale getirilir. Üzerine minik hamur parçalarıyla kelebek gibi şekiller yapıp koydum. Hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Yağlı kağıt yerleştirdiğimiz tepsiye dizilip 190 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirilir. Yuvarlaklar iyi kapatılmalı yoksa peynirler dışına akabilir.
Not:Sizlerde evinizde olan peynir çeşitleriyle yapabilirsiniz. Dışı çıtır çıtır içi peynir dolu muhteşem bir lezzet.
Afiyet Olsun:)
, Peynir Topları Yapımı www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.