Kurabiye Tarifleri

Peynirli Pide

Peynirli Pide Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 su bardağı un (420 g)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım paket instant maya
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Soğuğa yakın ılık su (hamur tutana kadar) (300 ml)

Peynirli harç için;

  • Ben yarı yarıya beyaz peynir ve kaşar peyniri kullandım

Peynirli Pide Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle unumuzu eleyip ortasını açıp içine eritilmiş tereyağını, sıvı yağı, mayayı, tuzu, şekeri ve ılık suyu yavaş yavaş ilave edip hamurumuz ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar yoğuruyoruz. Ağzını örtüp yaklaşık 30-40 dakika ılık yerde mayalanmaya bırakıyoruz ve hamurumuzu 5 eşit parçaya bölüp hafif un yardımıyla hamurumuzu ince uzun açıyoruz. İçine peynirli harcımızdan koyuyoruz. Ve üzerini çok bastırmadan kapatıp tepsiye aralıklarla diziyoruz. Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında kızarana kadar pişirip çıkar çıkmaz hemen bolca tereyağı sürüp dilimliyoruz ve pidelerimiz servise hazır. Dilerseniz bu hamurla kıymalı, ıspanaklı her türlü enfes pideler hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Peynirli Pide 1

Peynirli Pide 2

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı