Peynirli Tuzlu Kıtır Kuru Pasta Antep Usulü

Peynirli Tuzlu Kıtır Kuru Pasta Antep Usulü Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı margarin (oda sıcaklığında olsun)
  • 1 yumurtanın (sarısı beyazı dışına sürülecek)
  • 1 çorba kaşığı limon yada sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı şeker ve tuz
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş dil yada antep peyniri (iyice çekilmiş olacak)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3,5 su bardağı un (unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuracağız)

Peynirli Tuzlu Kıtır Kuru Pasta Antep Usulü Tarifi'nin Yapılışı

Bütün malzemeler sırasıyla eklenir ve yoğrulur hamur elinize yapışmıyorsa hamurumuz hazırdır kulak memesi yumuşaklığındadır eğer yapışıyorsa biraz daha un ekleye bilirsiniz 5 dakika dinlendirilir daha sonra rulo şeklinde uzunlamasına kıvrılır isterseniz iki ucunu birleştirirsiniz yada çubuk şeklinde yapabilirsiniz isteğe bağlı daha sonra yumurta akına batırıp susamlayın susam sevmeyenler içinse sadece yumurta akına batırın yağlı kağıt fırın tepsisine uygun kesilir tepsinin kenarlarında boşluk bırakılarak dizilir 180 derece altı kızarana kadar pişirilir soğuduktan sonra tezgaha vurularak ayrılması sağlanır afiyet olsun iyi yada kötü yorumlarınız bekliyorum , Peynirli Tuzlu Kıtır Kuru Pasta Antep Usulü www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir