Kurabiye Tarifleri
Pırlenka (Bulgaristan Böreği Tuzlu Kurabiye)
Pırlenka (Bulgaristan Böreği Tuzlu Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı kaşar peyniri
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı krema
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı şeker
- Susam
Sos için
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 diş sarımsak
Pırlenka (Bulgaristan Böreği Tuzlu Kurabiye) Tarifi Yapılışı
- Malzemelerimizden bir hamur elde ediyoruz
- Fırın tepsisine yağılı kağıdı koyulur ve üzerine kurabiyelerimizi şekillendiriyoruz.
- En üstüne susam serpiyoruz
- Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz
- Kurabiyeler pişerken sosumuzu hazırlıyoruz tereyağımızı eritip sarımsağımızı minik minik doğrayıp karıştırıyoruz.
- Kurabiyeler piştikten sonra sosumuzu fırça yardımıyla üzerlerine sürüyoruz
Bende kaşar yoktu salam koydum ve o yüzden sarımsaklı sos sürmedim