«

Pırlenka (Bulgaristan Böreği Tuzlu Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı kaşar peyniri
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı krema
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı şeker
  • Susam

Sos için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 diş sarımsak

Pırlenka (Bulgaristan Böreği Tuzlu Kurabiye) Tarifi Yapılışı

  1. Malzemelerimizden bir hamur elde ediyoruz
  2. Fırın tepsisine yağılı kağıdı koyulur ve üzerine kurabiyelerimizi şekillendiriyoruz.
  3. En üstüne susam serpiyoruz
  4. Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz
  5. Kurabiyeler pişerken sosumuzu hazırlıyoruz tereyağımızı eritip sarımsağımızı minik minik doğrayıp karıştırıyoruz.
  6. Kurabiyeler piştikten sonra sosumuzu fırça yardımıyla üzerlerine sürüyoruz

Bende kaşar yoktu salam koydum ve o yüzden sarımsaklı sos sürmedim

Pırlenka (Bulgaristan Böreği, Tuzlu Kurabiye)

Pırlenka (Bulgaristan Böreği, Tuzlu Kurabiye)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *