Piştiğinde Küçülmeyen Butik Kurabiye

Piştiğinde Küçülmeyen Butik Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gr tereyağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • İsteğe göre 1 yemek kaşığı kakao veya 1 tatlı kaşığı zencefil tarçın karışımı damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  • Şeker hamuru
  • İsteğe göre 1 çay kaşığı bal
  • Su

Piştiğinde Küçülmeyen Butik Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Oda ısısındaki tereyağına pudra şekeri, nişasta, un, vanilya ilave ederek yoğuralım .Yoğurduktan sonra buzdolabı poşetine yada strece sarıp en az 30 dk buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen hamurumuzu tekrar bir kez yoğurup merdane ile açalım .Kalıplarla keselim .Eğer buket yapıcaksak bu aşamada kurabiye çubuklarımızı takalım. 160 derece fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim. Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra açtığımız şeker hamurumuzu istediğimiz sekile getirdikten sonra bir fırça yardımıyla yada parmağımızla sadece Kurabiyelerimizin üzeri nemlenecek kadar çok hafif ıslatalım ve hamurumuzu yapıştıralım. Kurabiye posetlerine koyup dikkatlice hava almayacak sekilde kurdele yada kurabiye bağlama teli ile baglayalım.
Not: ben kurabiyemi sade yaptım sadece su ile nemlendirdim ve fırınım hızlı pişirdiği için hep düşük derecede pişiririm yapmak isteyenler kendi fırınlarına göre dereceyi ayarlayabilirler denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.

, Piştiğinde Küçülmeyen Butik Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir