Kurabiye Tarifleri

Poğaça Tadında Tuzlu Pasta

Poğaça Tadında Tuzlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 yumurta sarısı üstüne
  • 1 kabartma tozu
  • Dereotu ( miktarı sizin istediğiniz kadar koyabilirsiniz)
  • 5-6 su bardağı un

Poğaça Tadında Tuzlu Pasta Tarifi Yapılışı

Can sıkıntısından meydana gelen bi pasta oldu kurabiye desen kurabiye degil poğaça desen poğaça degil ama güzel bi tarif oldu yapımına geçelim.

  1. Oda sıcaklığına gelen margarini bir kaba alalım ,daha sonra yoğurdu, tuzu, zencefili, yumurtanın beyazını ,sıvı yağını iyice karıştıralım.
  2. Sonra unu ve kabartma tozunu ilave edelim poğaça hamuru gibi bir hamur elde edeceğiz .
  3. Bu hamuru tezgahı alalım, merdane yardımıyla açalım .
  4. Kalıbımızda şekil verelim.
  5. Hamuru açarken merdane yapışmaması için un kullanılabilir.
  6. Üstüne yumurta sarısı sürelim.
  7. Önceden ısınmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.

Poğaça Tadinda Tuzlu Pasta

Poğaça Tadinda Tuzlu Pasta

Poğaça Tadinda Tuzlu Pasta

Poğaça Tadinda Tuzlu Pasta

Poğaça Tadinda Tuzlu Pasta

Poğaça Tadinda Tuzlu Pasta

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı