Porsiyonluk Elmalı Kurabiye

Porsiyonluk Elmalı Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı mısır nişastası
  • Alabildiği kadar un yumuşak bir hamur olacak

İç malzemeleri:

  • 4 elma
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Porsiyonluk Elmalı Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Tavaya rendelediğimiz elma ve şekeri alıp suyunu çekene kadar kavuralım, suyunu çektikten sonra tarçın ve cevizi de ekleyip kapatalım. Diğer malzemeleri de bir kaba alıp güzelce yoğuralım. Hamurdan biraz parça alıp buzluğa koyalım. Tezgaha pişirme kağıdı  koyalım, üzerine hamuru alıp merdane ile açalım, tırtıklı kalıbınız yoksa bardak ile kesebilirsiniz iç harcını da koyduktan sonra buzluktaki donan hamurumuzu da rendeleyip hamurun üzerine koyalım ve de piştikten sonra sıcakken pudra şekeri serpelim.

, Porsiyonluk Elmalı Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir