Kurabiye Tarifleri
Porsiyonluk Elmalı Turta (Elma Bombası)

Porsiyonluk Elmalı Turta (Elma Bombası) Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 4. 5 – 5 su bardağı kadar un
İÇ HARCI :
- 3-4 adet elma
- 4-5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık
Porsiyonluk Elmalı Turta (Elma Bombası) Tarifi Yapılışı
Elmalı olan ne varsa pasta turta kurabiye sevmeyen yoktur zannımca 😍 ama bu elmalılara aşık olacaksınız 🍎🍏🍎
- Elmalar yıkanır ve rendelenir, tavaya alınır şeker eklenerek 10 dk kadar karıştırılarak pişirilir.
- Ocaktan aldıktan sonra tarçın ve fındık eklenir ve bir tabakta soğumaya bırakılır.
- Hamur malzemeleri kulak memesi kıvamında olacak şekilde yoğurulur.
- Yoğurulan hamurdan bir kısım ayrılarak buzluğa koyulur hafiften dondurulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak muffin kalıplarına yayalım ve içine bir kaşık elmalı harçtan koyalım.
- Üzerine de daha önce yarım saat kadar buzlukta beklettiğimiz hamuru rendeleyip koyarak 180 derecelik fırında 15 dakika hafif pembeleşene kadar pişirip soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim ve servis edelim afiyet olsun 🎀