Kurabiye Tarifleri

Portakal Ve Cevizli Kurabiye

Portakal Ve Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (Zeytinyağ kullandım)
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 300 gr buğday nişastası (Mısır da olur)
  • 2, 5 çay bardağı un (Hamurun kıvamına göre ilave edilir)
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • Portakal rendesi
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu
  • 5-6 adet ceviz içi

Portakal Ve Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında erimiş tereyağını, sıvı yağ, vanilya ve yumurta ile kaşık yardımıyla tane kalmayacak şekilde karıştıralım.
  2. Pudra şekeri ve nişastayı (ben buğday kullandım mısır da olur) ekledikten sonra 1 dk kadar yine kaşık yardımı ile karıştıralım. (Ele hafif yapışan kıvama gelecek)
  3. Portakal suyu, portakal rendesi ve cevizi ekleyelim.
  4. Kabartma tozunu ve Kontrollü şekilde unu dökelim. (Unu mutlaka eleyelim)
  5. Hamuru pişirme sırasında dağılmayacak şekilde yumuşak kıvama getirelim.
  6. Hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralarında boşluk bırakarak dizelim.
  7. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında ilk 20 dk 150 derecede içi iyi pişsin diye, daha sonra 180 dereceye alarak pişmeye bırakalım.

Öneri: Hamur dağıldığı takdirde içine yoğurt ekleyebilir ve hamurunuzu kurtarabilirsiniz.
*Uzun süre bayatlamayan, bisküvi kıvamında bir kurabiye oluyor. Saklama kabında ılık bir ortamda saklayabilirsiniz.
Güzel günlerde yiyin 🙂

Portakal Ve Cevizli Kurabiye

Portakal Ve Cevizli Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı