Kurabiye Tarifleri
Portakal Ve Cevizli Kurabiye

Portakal Ve Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ (Zeytinyağ kullandım)
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 300 gr buğday nişastası (Mısır da olur)
- 2, 5 çay bardağı un (Hamurun kıvamına göre ilave edilir)
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- Portakal rendesi
- 1 yemek kaşığı portakal suyu
- 5-6 adet ceviz içi
Portakal Ve Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığında erimiş tereyağını, sıvı yağ, vanilya ve yumurta ile kaşık yardımıyla tane kalmayacak şekilde karıştıralım.
- Pudra şekeri ve nişastayı (ben buğday kullandım mısır da olur) ekledikten sonra 1 dk kadar yine kaşık yardımı ile karıştıralım. (Ele hafif yapışan kıvama gelecek)
- Portakal suyu, portakal rendesi ve cevizi ekleyelim.
- Kabartma tozunu ve Kontrollü şekilde unu dökelim. (Unu mutlaka eleyelim)
- Hamuru pişirme sırasında dağılmayacak şekilde yumuşak kıvama getirelim.
- Hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralarında boşluk bırakarak dizelim.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında ilk 20 dk 150 derecede içi iyi pişsin diye, daha sonra 180 dereceye alarak pişmeye bırakalım.
Öneri: Hamur dağıldığı takdirde içine yoğurt ekleyebilir ve hamurunuzu kurtarabilirsiniz.
*Uzun süre bayatlamayan, bisküvi kıvamında bir kurabiye oluyor. Saklama kabında ılık bir ortamda saklayabilirsiniz.
Güzel günlerde yiyin 🙂