Kurabiye Tarifleri
Portakallı Beze (Meringue)

Portakallı Beze (Meringue) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta beyazı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 tutam tuz
- Bir kaç damla portakal suyu
- İsteğe bağlı biraz portakal kabuğu rendesi
Portakallı Beze (Meringue) Tarifi Yapılışı
- Yumurta beyazları derin bir kaba alınarak 3-4 dakika kadar yüksek devirde çırpılır.
- Daha sonra mikseri durdurmadan 1 tutam tuz ve 1 su bardağı pudra şekeri ilave edilerek 10 dakika çırpılır.
- Ne kadar uzun süre çırparsanız o kadar güzel olacaktır ve dağılma olmayacaktır.
- Yeterince çırptıktan sonra kıvamının tuttuğunu anlamak için yemek kaşığı yardımıyla akışkanlığına bakılır.
- Kaşığı ters çevirdiğinizde beze hamuru düşmüyorsa olmuş demektir.
- Sıkma torbasına istediğiniz başlık takılarak tepsiye serilmiş yağlı kağıda birbirine çok yakın olmayacak şekilde sıkılır daha önceden 100 derece ısıtılmış fırında kapağı 1 saat boyunca açılmamak üzere pişirilir.
Afiyet olsun.