Kurabiye Tarifleri

Portakallı Beze (Meringue)

Portakallı Beze (Meringue) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta beyazı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tutam tuz
  • Bir kaç damla portakal suyu
  • İsteğe bağlı biraz portakal kabuğu rendesi

Portakallı Beze (Meringue) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta beyazları derin bir kaba alınarak 3-4 dakika kadar yüksek devirde çırpılır.
  2. Daha sonra mikseri durdurmadan 1 tutam tuz ve 1 su bardağı pudra şekeri ilave edilerek 10 dakika çırpılır.
  3. Ne kadar uzun süre çırparsanız o kadar güzel olacaktır ve dağılma olmayacaktır.
  4. Yeterince çırptıktan sonra kıvamının tuttuğunu anlamak için yemek kaşığı yardımıyla akışkanlığına bakılır.
  5. Kaşığı ters çevirdiğinizde beze hamuru düşmüyorsa olmuş demektir.
  6. Sıkma torbasına istediğiniz başlık takılarak tepsiye serilmiş yağlı kağıda birbirine çok yakın olmayacak şekilde sıkılır daha önceden 100 derece ısıtılmış fırında kapağı 1 saat boyunca açılmamak üzere pişirilir.
    Afiyet olsun.

Portakallı Beze(meringue)

Portakallı Beze(meringue)

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı