Kurabiye Tarifleri
Portakallı Elmas Kurabiye
Portakallı Elmas Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 175 gr oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 2, 5-3 su bardağı arası un (200 ml bardakla)
- 1 paket kabartma tozu
Üzerini bulamak için;
- Toz şeker
Ortası için;
- Kakaolu fındık kreması
Portakallı Elmas Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Toz şeker ve kakaolu fındık kreması dışındaki tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Un miktarı değişiklik gösterebileceği için kontrollü olarak ekliyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra her yerini toz şekere bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak diziyoruz.
- Ortalarına bir kaşık sapı yada oklava ucuyla hafifçe bastırıp çukurlaştırıyoruz.
- Toplamda yaklaşık 20 adet kurabiye çıkıyor bu ebatlarda.
- Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında rengi değişmeyecek şekilde ısıtıyoruz.
- Soğuduktan sonra ortalarına kakaolu fındık kreması ekleyip servis yapıyoruz. 😊
Detaylı yapılış videosu da Youtube kanalımda.Tarif Durağım yazarak ulaşabilirsiniz dilerseniz.