«

Portakallı Köy Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

  • 2 adet yumurta
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için ;

  • Yumurta sarısı

Portakallı Köy Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri, şeker eriyene dek çırpın.
  2. Üstüne sıvı yağ, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
  3. En son üzerine karbonat, kabartma tozunu ekledikten sonra unu da yavaş yavaş ilave ederek yoğrulur ve yumuşak, ele yapışan bir hamur elde edili.
  4. Eller yağlanır hamurdan avuç içi kadar iri parçalar koparılıp yuvarlanır ve hamurları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine konur.
  5. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra tam orta kısımlarına bıçakla artı şekli verilir.
  6. 180 derece fırında 25 dakika pişirilir.

Portakallı Köy Kurabiyesi

Portakallı Köy Kurabiyesi

Portakallı Köy Kurabiyesi

Portakallı Köy Kurabiyesi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *