Kurabiye Tarifleri

Portakallı Ve Çikolatalı Kurabiye

Portakallı Ve Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

(Çay bardağı ölçüsü 100 ml – 20 adet kadar kurabiye çıkıyor)

  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • Yarım çay bardağı buğday nişastası
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 3 çay bardağı un

Üzerine

  • 40 gram kadar benmari eritilmiş sütlü çikolata

Portakallı Ve Çikolatalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri karıştırarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Hamuru çok ince olmayacak şekilde açın (kabartma tozu kullanılmadığı için açtığınız boyutta kalacaklar)
  3. Dilediğiniz kalıpla veya çay bardağı ile kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve önceden 160 derecede ısıtılmış fırında üstleri hafif pembeleşene dek pişirin.
  4. En son benmari usulü eritilmiş çikolata ve dilerseniz yine portakal kabuğu rendesi ile süsleyip servis edin. Deneyenlere afiyet olsun.

Portakallı Ve Çikolatalı Kurabiye

Portakallı Ve Çikolatalı Kurabiye

Portakallı Ve Çikolatalı Kurabiye

Portakallı Ve Çikolatalı Kurabiye

Portakallı Ve Çikolatalı Kurabiye

Portakallı Ve Çikolatalı Kurabiye

Portakallı Ve Çikolatalı Kurabiye

Portakallı Ve Çikolatalı Kurabiye

Portakallı Ve Çikolatalı Kurabiye

Portakallı Ve Çikolatalı Kurabiye

Portakallı Ve Çikolatalı Kurabiye

Portakallı Ve Çikolatalı Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı