Kurabiye Tarifleri
Portakallı Ve Çikolatalı Kurabiye
Portakallı Ve Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
(Çay bardağı ölçüsü 100 ml – 20 adet kadar kurabiye çıkıyor)
- 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- Yarım çay bardağı buğday nişastası
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
- 3 çay bardağı un
Üzerine
- 40 gram kadar benmari eritilmiş sütlü çikolata
Portakallı Ve Çikolatalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeleri karıştırarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru çok ince olmayacak şekilde açın (kabartma tozu kullanılmadığı için açtığınız boyutta kalacaklar)
- Dilediğiniz kalıpla veya çay bardağı ile kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve önceden 160 derecede ısıtılmış fırında üstleri hafif pembeleşene dek pişirin.
- En son benmari usulü eritilmiş çikolata ve dilerseniz yine portakal kabuğu rendesi ile süsleyip servis edin. Deneyenlere afiyet olsun.