Pratik Mantar Kurabiye

Pratik Mantar Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı dolusu karbonat
  • 200 gr mısır nişastası
  • aldığı kadar un
  • Üzeri için kakao

Pratik Mantar Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Oda sıcaklığı yumuşaklığındaki margarinin içine yumurtayı ve pudra şekerini ekleyip krem kıvamına gelecek şekilde yoguruyoruz. Nişasta, karbonat, sıvı yağ, ekleyip tekrar yoguruyoruz. ( Un ölçüsü olmadan yapamayan ben bi kadar tutturacagimi düşünemezdim )unu ise göz kararı atıp yoğurun sonra un ekleyip tekrar yoğurun (tahminen 2- 3 bardağı geçmeyecektir) kulak yumuşağı kıvamında olacak yani ne kek hamuru kadar sıvı ne de börek hamuru kadar katı. İyice yoğurduktan sonra şekil verip bir gazoz şişesi yardımıyla kakaoya bandırıp kurabiyelerimizi süslüyoruz. 170 derecelik fırında pişiriyoruz. Üzeri pembelesmeye başlayınca ve hafif çatlaklar olusunca pişmiş demektir. Afiyet olsun.

, Pratik Mantar Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir