«

Profesyonel Pastane Kurabiyesi (Evde Yaptığınıza Kimse İnanmıyor) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 yumurta
  • 250 gr margarin/tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri (ben bardağı tam doldurmuyorum. daha hafif oluyor)
  • 4 yemek kaşığı (silme) mısır nişastası
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Tercihe göre kakao

Çikolata kaplaması için:

  • 70 gr bitter çikolata
  • 2 kaşık krema

Süslemek için:

  • Beyaz haşhaş
  • Mavi haşhaş
  • Pasta süsü
  • Hindistan cevizi rendesi
  • Damla çikolata

Profesyonel Pastane Kurabiyesi (Evde Yaptığınıza Kimse İnanmıyor) Tarifi Yapılışı

Güzel bir kurabiye kutusuna koyarak şeritle süsleyin ve sevdiğiniz birine giderken götürün. Tadına baktıktan sonra muhakkak hangi pastaneden aldığınızı soracaktır. “Ben yaptım. ” dediğinizde çok şaşırdığını göreceksiniz. 🤗😊

Bismillah diyerek başlayalım.

  1. Margarin ve pudra şekerini iyice karıştıralım.
  2. Yumurta ve sıvı yağı ekleyerek harmanlamaya devam edelim.
  3. Önce nişastayı karışıma yedirelim.
  4. Sonra kabartma tozunu koyarak unu az bir miktar ekleyelim ve fazlasıyla ele yapışır kıvamda bir hamur elde edelim.
  5. Yarısını bir kenara ayıralım. (kakaolu kurabiyelerimiz için. ununu tamamen eklemeden ayırıyoruz ki kakaolu kurabiyelerimiz sert ve tatsız olmasın. )
  6. Kalanına un eklemeye devam edelim. (beyaz kurabiyeler )
  7. Hamurun oldukça yumuşak hatta hafif elinize yapışır kıvamda olması gerekiyor.
  8. Hamurun ayırdığımız diğer yarısına da kakao ekleyelim. ( kakao miktarı tercihe bağlı, bu nedenle ölçü vermedim. )
  9. Dilediğimiz gibi şekil verelim. ( ben yuvarlak toplar yapıp hafif üstüne bastırdım. bir kısmını haşhaşa buladım. bir kısmını da sade bıraktım. pişince bir ucunu çikolataya batırıp pasta süsüne ve hindistan cevizine buladım. )
  10. 170° fırında pişirelim.

♡ Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI:
Kullanacağınız bütün malzemenin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
Unu yavaş yavaş ekleyerek kıvamını sürekli kontrol edin.
Unu fazla kaçırırsanız sert ve tatsız kurabiyeler yapmış olursunuz.
Çok pişirmemeye biraz beyaz kalmasına dikkat edin.
Farklı şekillerde de olsa kurabiye kalınlıklarının birbirine yakın olması gerekiyor.

Profesyonel Pastane Kurabiyesi ( Evde Yaptığınıza Kimse İnanmıyor )

Profesyonel Pastane Kurabiyesi ( Evde Yaptığınıza Kimse İnanmıyor )

Profesyonel Pastane Kurabiyesi ( Evde Yaptığınıza Kimse İnanmıyor )

Profesyonel Pastane Kurabiyesi ( Evde Yaptığınıza Kimse İnanmıyor )

Profesyonel Pastane Kurabiyesi ( Evde Yaptığınıza Kimse İnanmıyor )

Profesyonel Pastane Kurabiyesi ( Evde Yaptığınıza Kimse İnanmıyor )

Profesyonel Pastane Kurabiyesi ( Evde Yaptığınıza Kimse İnanmıyor )

Profesyonel Pastane Kurabiyesi ( Evde Yaptığınıza Kimse İnanmıyor )

Profesyonel Pastane Kurabiyesi ( Evde Yaptığınıza Kimse İnanmıyor )

Profesyonel Pastane Kurabiyesi ( Evde Yaptığınıza Kimse İnanmıyor )

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *