Kurabiye Tarifleri
Pudingli ve Hindistan Cevizli Kurabiye

Pudingli ve Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Beyaz hamur için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 100 gr margarin
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı pudra şekeri ( su bardağıda olur şekerli sevenler için)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu.
- Aldığı kadar da un (hafif ele yapışan hamur olacak)
Kakaolu hamur için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 100 gr margarin
- 1 paket çikolatalı puding ( çilekli, fıstıklı kakaolu da olur. Tercihe bağlı)
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Pudingli ve Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İki hamurun malzemelerini de ayrı ayrı kaplarda teker teker karıştırıyoruz.
- En son un koyacağız aldığı kadar.
- Buzdolabında 15 dakika hamurları saklarsak daha iyi şekillendirebiliriz.
- Çiçek yapmak için hamurdan alıp fındık kadar toplar yapıyoruz ayrı ayrı bir topu orta kısmına ve 5 tane topu yanlarına dizip bozmadan yapıştırıyoruz.
- 170 derece fırında üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun yapanlara.