Kurabiye Tarifleri

Pudingli ve Hindistan Cevizli Kurabiye

Pudingli ve Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Beyaz hamur için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 100 gr margarin
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri ( su bardağıda olur şekerli sevenler için)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu.
  • Aldığı kadar da un (hafif ele yapışan hamur olacak)

Kakaolu hamur için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 100 gr margarin
  • 1 paket çikolatalı puding ( çilekli, fıstıklı kakaolu da olur. Tercihe bağlı)
  • Yarım çay bardağı  pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Pudingli ve Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İki hamurun malzemelerini de ayrı ayrı kaplarda teker teker karıştırıyoruz.
  2. En son un koyacağız aldığı kadar.
  3. Buzdolabında 15 dakika hamurları saklarsak daha iyi şekillendirebiliriz.
  4. Çiçek yapmak için hamurdan alıp fındık kadar toplar yapıyoruz ayrı ayrı  bir topu orta kısmına ve 5 tane topu yanlarına dizip bozmadan yapıştırıyoruz.
  5. 170 derece fırında üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
    Afiyet olsun yapanlara.

Gül Kurabiyye

Gül Kurabiyye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı