Püreli Tartolet

Püreli Tartolet Tarifi İçin Malzemeler

Püre için:

  • 4 patates
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz ,karabiber

Tartolet hamuru için:

  • 1 yumurta
  • 115 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 buçuk su bardağı un

Püreli Tartolet Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri haşlıyoruz, suyunu süzüp, sütü ,tuz ve karabiberi ekleyip püre yapıyoruz.
  2. Hamuru için tüm malzemeleri kaba koyup yoğuruyoruz.Hamur yapıyoruz.
  3. Varsa tartolet kalıbında ocak üzerinde yoksa misketten biraz büyük hamur yapıp ortasını yuvarlak şekilde açıyoruz.
  4. Fırında 200 derecede pişiriyoruz.
  5. Ortasına sıkma torbasıyla püre sıkıyoruz servise hazır.

Püreli Tartolet

Püreli Tartolet

Püreli Tartolet

Püreli Tartolet

Püreli Tartolet

Püreli Tartolet

Püreli Tartolet

Püreli Tartolet

Püreli Tartolet

Püreli Tartolet

Püreli Tartolet

Püreli Tartolet

Püreli Tartolet

Püreli Tartolet

Püreli Tartolet

Püreli Tartolet

Püreli Tartolet

Püreli Tartolet

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir