Pütür Pütür Ağızda Dağılan Çubuk Kraker

Pütür Pütür Ağızda Dağılan Çubuk Kraker Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gr eritilmiş margarin
  • 3 yemek kaşığı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı elenmiş un

Üzeri için:

  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı susam

 

Pütür Pütür Ağızda Dağılan Çubuk Kraker Tarifi'nin Yapılışı

Önce hamur malzemelerinden un hariç diğer malzemeleri iyice karıştırın. Daha sonra unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Ardından fırın kağıdının üzerinde resimde görüldüğü gibi ister oklavayla isterseniz elinizle iyice açın fazla ince olmamasına dikkat edin. Yumurta ve pekmezi iyice karıştırıp açtığınız hamura sürüp susamları eşit şekilde serpin elinizle hafif bastırın ve 40 dk buz dolabında bekletin sonra buz dolabından çıkartıp şeritler halinde kesip 180 ° önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin AFİYET olsun. , Pütür Pütür Ağızda Dağılan Çubuk Kraker www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir