Ramazan Kahkesi

Ramazan Kahkesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 2 litre sıvı yağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 cimdik tuz
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 6 adet yumurta
  • 1 paket margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 500 gram kahverengi susam (küncü)
  • 500 gram çörek otu
  • 5 kg un
  • isteğe bağlı kendir tohumu

Ramazan Kahkesi Tarifi Yapılışı

Antepin vazgecilmezi mutlaka denemelisiniz.
Bu tarif yaklaşık 2 -3 ay bayatlamıyor tazeliğini koruyor.

İlk önce yoğurma kabına unu koyalım ve ortasını havuz yapalım .Süt, sıvı yağ ,şeker ,tuz, irmik, yumurta ,kabartma tozu, susam ,çörek otu, yoğurt koyup yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım .Hamur toparlanmaya yakın birazda sıvı yağ koyalım ve hamur hazır hale geldiğinde masa vaya ekmek tahtasının üzerinde küçük parçalar halinde alıp yuvarlayıp uçlarını birleştiriyoruz (resimde görcekseniz zaten) fırın tepsisine dizip pişiriyoruz.
Servis edelim

Ben mahalle fırınında pişirdim siz evde de pişirebilirsiniz

AFİYET OLSUN

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir