«

Reçelli Damla Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin yada tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta akı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Ucu için

  • Marmelat veya reçel (Ben vişne reçeli kullandım)
  • Hindistan cevizi veya kırık kuru yemiş

Reçelli Damla Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Hamurun hazırlanışı:Yoğurma kabımıza ilk önce tereyağı ve pudra şekerini alıp elimizle iyice karıştırıyoruz.
  2. Sonra un hariç diğer malzemeleri katıyoruz.
  3. En son unu kontrollü bir şekilde ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz ve şekil veriyoruz bunun için hamurumuzdan küçük bir parça alıp ince rulo yapıp uçlarını birleştirip elimle sıktım az yapışsın diye
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirilecek

Not reçel yada Marmelat hangisini kullanacaksınız tavaya alıp az şeker azda nişasta katıp az kaynatıp koyulaşmasını sağlayın bu şekilde daha uzun ömürlü oluyor kurabiyeler direk sürerseniz uzun süre saklayamazsınız kurabiyeleri bu şekilde 2-3 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz
Afiyet olsun

Reçelli Damla Kurabiye

Reçelli Damla Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *